Werkspot logo

“Top service goed geholpen netjes op tijd. En de prijs is ook goed zeker aan te raden…”

24 / 7 beschikbaar voor spoedklussen.
Bij spoed binnen 5 uur op locatie.

Isolatie plat dak

Expert in dakisolatie

Van Griensven Dakonderhoud

Het isoleren van een plat dak gaat anders in z’n werk dan het isoleren van een schuin dak. Allereerst moet er bij een plat dak goed worden gekeken naar de dakopbouw. Er zijn 3 methodes met elk hun eigen voor- en nadelen. De beste keuze voor u hangt af van de aanwezige constructie en de vrije ruimte. De 3 methodes zijn: het koud plat dak, het warm plat dak en het omgekeerd dak. Hieronder leggen we u deze 3 termen verder uit.

Koud plat dak

Wanneer u voor deze methode kiest, dan wordt het dak via de binnenkant geïsoleerd. Hierdoor wordt de draagconstructie met waterwerende laag niet opgewarmd door uw woningwarmte. Deze methode wordt vooral toegepast bij bestaande platte daken of bij een aanbouw die maar een beperkte hoogte kunnen hebben. Omdat het dak met grote temperatuurschommelingen te maken zal krijgen, wordt een koud plat dak vaak afgeraden. De dakafwerking kan meer uitzetten en krimpen en hierdoor gaan scheuren, ook kunnen er vochtproblemen ontstaan wanneer de isolatie vocht absorbeert.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er een dampdicht scherm wordt geplaatst. Glaswol, rotswol en isolatieplaten worden het meest gebruikt bij een koud plat dak methode.

Plat dak isolatie voor Plat dak isolatie na
Dakisolatie voor Dakisolatie na

Warm plat dak

Bij deze methode wordt de isolatie aan de buitenkant aangebracht, hierbij wordt de draagconstructie wel geisoleerd. De constructiematerialen zitten mee in de isolatie, erbovenop wordt een waterwerende laag aangebracht. Deze methode is aan te raden omdat de constructie minder zal uitzetten en krimpen, zo is er minder kans op scheuren. Ook werkt het dak nu als warmtebuffer, overdag wordt er warmte opgeslagen en ‘s avonds geleidelijk vrijgegegeven. Voor deze methode worden vaak XPS of PIR platen gebruikt om te isoleren.

Omgekeerd plat dak

Het omgekeerd plat dak isoleert ook de waterkerende laag en wordt beschermd door een ballastlaag van grind, hout of tegels. Deze methode wordt vaak gebruikt bij balkons, dakterassen en platte daken die vaak worden belopen. Bijna altijd worden XPS-platen gebruikt vanwege de drukvastheid en goede weersbestendigheid.

Dit is wat klanten over ons zeggen

Mannen kwamen meteen langs om een offerte op te stellen, kwamen direkt serieus over en hadden geen haast met het opstellen van de offerte. Na overeenkomst meteen een afspraak gemaakt voor een paar dagen daarna. Zijn op de dag zelf goed aan de slag gegaan, waren uiterst beleefd en deden hun werk op een serieuze wijze. Wij (pand met 5 bewoners) zijn erg blij met ze en zullen ze zeker in de toekomst benaderen.

Anoniem, Nijmegen

Wat ik zeer positief vind, is dat ze meerdere opties geven voor uitvoeren van de klus zodat je keuze mogelijkheid kreeg. Planning en uitvoering is verder zeer professioneel verlopen. Goede afspraken en plezierige contacten.

Hans, Den Bosch

Voor alle werkzaamheden kunnen ze gelijk het bedrag noemen zodat je weet waar je aan toe bent. De werkzaamheden zijn zeer vakkundig uitgevoerd, alles is netjes opgeruimd en ze geven garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Wat zeker ook vermeld moet worden is dat de mannen zeer correct zijn en prettig in de omgang.

Ron, Uden

Netjes, snel en goede prijs. Zeer flexibel toen het probleem anders bleek dan in eerste instantie gedacht. Fijn meegedacht en opgelost.

Anoniem, Harderwijk

Ik ben erg tevreden. Gisteren de klus op Werkspot geplaatst, vanochtend kwamen ze vrijblijvend langs (zonder voorrijkosten) en vanmiddag hebben ze de lekkage op goede wijze verholpen. Stefan en Mike zijn 2 enthousiaste mannen met liefde voor hun vak en hebben ter plekke bij de buren ook een reparatie uitgevoerd.

Hans, Oegstgeest

Netjes op tijd, snelle en vakkundige reparatie. Ik zou deze heren zeker nogmaals inschakelen als het nodig is.

Anoniem, Schiedam

Zeer fijne ervaring. Daklood dakpannen en dorpelstenen netjes vervangen, ook nog wat bijkomende dingejes goed afgehandeld

Peter, Geertruidenberg

Uiterst vakkundig, flexibel en voor een goede prijs. Denken goed mee met problemen en komen met goede oplossingen. Bovendien erg vriendelijk! Ik zou ze iedereen aanraden!

Anoniem, Voorburg

Nette jongens en eerlijk, werk bleek meer te zijn dan gedacht, maar dat wisten zij prima en zonder gemopper op te lossen.
Zeker aan te bevelen.

Inge, Lelystad

Goed werk geleverd, scherp geprijst, vakmannen! ben echt tevreden! harde werkers! mvg Peter

Anoniem, Amsterdam

Top gasten die snel een top klus hebben afgeleverd. Binnen een dag lag er een nieuw dakje op onze dakkapel.

Nick, Schiedam

Het werk is keurig uitgevoerd, communicatie over de voortgang van de werkzaamheden was dik in orde. Stefan & Mike hebben zich als nette, harde werkers laten zien, van wie je – los van de rommel die nou eenmaal bij het klussen hoort – verder weinig hinder hebt. Wij zijn dik tevreden met het uitgevoerde werk, de bereikbaarheid en de persoonlijkheid van Stefan & Mike.

Jaco, Biddinghuizen

2 aardige gasten, netjes gecommuniceerd en vriendelijk te woord gestaan. Zover ik er verstand van heb, hebben ze goed werk afgeleverd.

Roy, Poeldijk

Netjes werk afgeleverd voor een goede prijs. Communicatie over restpunten duurde iets langer, maar daarna wel uiteindelijk netjes naar wens opgelost. Ik kan ze zeker aanraden!

Anoniem, Nieuwegein

Erg prettig en dacht ook met ons mee. En liet ook zien waar de problen zaten. Het dak ziet er perfect uit wij zijn hier dan ook erg blij mee helemaal TOP. Wij zullen dit bedrijf in ons bestand houden. Ik raad dit bedrijf dan ook zeker aan

Fred, Almere

Geweldig, Snel, goed advies, harde werkers

Alice, Oud-Vossemeer

Uw platte dak laten isoleren? Neem contact op

Wilt u een plat dak laten isoleren? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Voor deskundig advies bij de juiste keuze voor uw situatie kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Daarnaast is het ook mogelijk om een gratis dakinspectie aan te vragen. Zo weet u zeker dat uw dak helemaal in orde is of wat er aan moet gebeuren om hem weer in orde te krijgen.

Projecten

Bekijk enkele van onze honderden succesvolle projecten