Werkspot logo

“Top service goed geholpen netjes op tijd. En de prijs is ook goed zeker aan te raden…”

24 / 7 beschikbaar voor spoedklussen.
Bij spoed binnen 5 uur op locatie.

Plat dak renovatie

Plat dak renoveren
Vervangen, isoleren of vernieuwen

Er zijn drie methoden om een plat dak te renoveren: het vervangen van de dakbedekking, het isoleren van het dak of het vernieuwen van de volledige dakconstructie. De keuze voor de meest geschikte methode hangt voornamelijk af van de huidige staat van het dak. Het is ook mogelijk om verschillende renovatiewerkzaamheden te combineren.

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden en prijzen voor het renoveren van een plat dak.

Waar kunnen we je mee helpen?

Plat dak herstel voor

Dakbedekking plat dak vervangen

Als de dakconstructie van je plat dak nog in goede staat verkeert, is het in sommige gevallen voldoende om alleen de dakbedekking te vervangen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende materialen, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en prijzen:

Type dakbedekking plat dakGemiddelde prijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Levensduur
Bitumen (roofing)€ 40 – 6020 tot 40 jaar
EPDM€ 60 – 8030 tot 50 jaar
PVC€ 50 – 7015 tot 40 jaar
Groendak€ 45 – 23050 tot 70 jaar

Het is belangrijk op te merken dat de levensduur van de dakbedekking sterk afhankelijk is van de kwaliteit van het materiaal en de juiste installatie. Daarom is het altijd aan te raden om een gespecialiseerde dakdekker in te schakelen. Op die manier kun je je plat dak renoveren volgens de juiste vaktechnieken en met hoogwaardige materialen. 

Via onze offerteservice kun je gratis en vrijblijvend advies en op maat gemaakte prijzen ontvangen van dakdekkers die actief zijn in jouw buurt.

Dakisolatie na

Bitumen (roofing)

Bitumen, ook wel bekend als roofing, is een toplaag op basis van aardolie. Het is iets goedkoper dan EPDM en biedt toch een behoorlijke duurzaamheid. Daarnaast is bitumen verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een dakdekker brengt bitumen aan op je plat dak in verschillende stroken, met één of meerdere lagen. Dit kan gebeuren door middel van koude verlijming, warme hechting met behulp van een gasbrander, of zelfs met een zelfklevende methode. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de stroken goed overlappen om lekkages te voorkomen.

De levensduur van bitumen bedraagt doorgaans 20 à 40 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de juiste plaatsing.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van bitumen op een plat dak is ongeveer 40 à 60 euro per m², inclusief btw en plaatsing. Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

EPDM

EPDM is een waterdicht en onderhoudsvriendelijk rubbermateriaal. Deze dakbedekking is iets duurder dan bitumen, maar heeft over het algemeen een langere levensduur. Bovendien is EPDM zeer bestand tegen UV-straling, vervorming en scheuren. Het is ook mogelijk om EPDM over de bestaande dakbedekking aan te laten brengen, en het kan zelfs gecombineerd worden met een groendak.

Een dakdekker kan EPDM naadloos en in één stuk aanbrengen, waardoor de kans op lekkages aanzienlijk vermindert. De installatie gebeurt door middel van koude verlijming, en niet met behulp van een gasbrander.

De levensduur van EPDM varieert doorgaans tussen de 30 en 50 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de juiste installatie.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van EPDM op een plat dak bedraagt ongeveer 60 tot 80 euro per m², inclusief btw en plaatsing. Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

PVC (kunststof)

Je kunt ook kiezen voor een PVC-dakbedekking bij het renoveren van je plat dak. PVC is een kunststof materiaal dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waarbij grijs het meest populair is vanwege de uitstekende kleurvastheid. In vergelijking met andere dakbedekkingen heeft PVC over het algemeen een iets kortere levensduur (gemiddeld ongeveer 20 jaar).

Een gespecialiseerde dakdekker brengt de PVC-dakbedekking direct aan op de ondergrond door middel van verlijming. Net als EPDM is PVC ook bestand tegen wortelgroei, waardoor het mogelijk is om deze dakbedekking te combineren met een groendak.

De levensduur van PVC-dakbedekking varieert meestal tussen de 15 en 40 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de juiste installatie.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van PVC-dakbedekking op een plat dak bedraagt ongeveer 50 tot 70 euro per m², inclusief btw en plaatsing. Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

Groendak

Als je een natuurlijke en idyllische uitstraling wilt creëren op je plat dak, kun je ervoor kiezen om een groendak te laten plaatsen bovenop je PVC- of EPDM-dakbedekking. Bij een groendak kun je zelf de vegetatie bepalen, variërend van grassen, kruiden en mossen tot zelfs struiken en bomen. Deze begroeiing biedt extra bescherming tegen weersinvloeden, wat de levensduur van je plat dak ten goede komt.

Het plaatsen van een groendak is over het algemeen wel duurder dan het gebruik van roofing, EPDM of PVC als dakbedekking. Daarnaast heeft een groendak een aanzienlijk groter gewicht. Het is daarom belangrijk om de draagkracht van je dakconstructie eerst te laten controleren door een bouwkundige.

De levensduur van een groendak varieert meestal tussen de 50 en 70 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de juiste installatie.

De gemiddelde prijs voor het plaatsen van een groendak op een plat dak varieert van ongeveer 45 tot 230 euro per m², inclusief btw en plaatsing. Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

TIP: Raadpleeg een ervaren dakdekker voor advies

Als je wilt weten welk type dakbedekking het meest geschikt is voor jouw plat dak, of als je wilt controleren of de dakconstructie nog in goede staat verkeert, en zelfs als je overweegt om je dak te isoleren, is het raadzaam om advies in te winnen bij één van onze gespecialiseerde dakdekker. We kunnen je informeren over de verschillende mogelijkheden en je helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

Plat dak isoleren

Als je plat dak nog niet geïsoleerd is, is het zeker de moeite waard om hierover na te denken. Dakisolatie kan namelijk aanzienlijke besparingen opleveren op je energierekening. Vooral wanneer je andere renovatiewerkzaamheden aan je plat dak laat uitvoeren, zoals het vernieuwen van de dakbedekking, is het raadzaam om ook de dakisolatie mee te nemen. Het combineren van dakwerken zal op de lange termijn goedkoper uitvallen dan wanneer je alle werkzaamheden afzonderlijk laat uitvoeren.

Je hebt de keuze om je plat dak te isoleren aan de binnen- of buitenkant. Het isoleren aan de binnenkant wordt echter minder aanbevolen, omdat de dakconstructie dan niet volledig in de isolatieschil zit en daardoor blootgesteld kan worden aan temperatuurschommelingen. Dit verhoogt het risico op vochtproblemen en schade. In de meeste gevallen plaatst een dakdekker het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de dakconstructie. Dit kan op twee manieren:

Plat dak isolatie voor

Warm dak

Bij deze methode wordt het isolatiemateriaal onder de dakdichting en op de draagvloer van het dak geplaatst. De dakconstructie maakt deel uit van de isolatieschil en verwarmt samen met de rest van je woning. Hierdoor blijft het dak beter beschermd tegen vocht en weersinvloeden. 

Bij het renoveren van een plat dak kun je ervoor kiezen om de bestaande dakbedekking te verwijderen of een nieuw warm dak bovenop de bestaande dakbedekking te plaatsen. De oude dakbedekking kan dan dienen als dampscherm om vocht tegen te houden.

De prijs varieert doorgaans tussen 70 en 115 euro per m², inclusief btw en plaatsing. Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

Omgekeerd dak

Bij de omgekeerde dakmethode wordt het isolatiemateriaal direct op de bestaande dakbedekking geplaatst, waardoor de dakbedekking goed beschermd blijft. Bovenop het isolatiemateriaal wordt een ballastlaag aangebracht, zoals tegels of grind, om de isolatie te beschermen en op zijn plaats te houden.

De gemiddelde prijs hiervoor bedraagt ongeveer 50 euro per m², inclusief btw en plaatsing. Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

TIP: Raadpleeg een ervaren dakdekker voor persoonlijk advies

Welke isolatiemethode is het meest geschikt voor mijn plat dak? Welk isolatiemateriaal moet ik gebruiken? Moet de dakconstructie eerst vernieuwd worden voordat ik kan isoleren? Als je van plan bent om isolatie aan te brengen bij de renovatie van je plat dak, is het raadzaam om advies op maat te vragen aan één van onze gespecialiseerde dakdekkers. We zullen de verschillende mogelijkheden met je bespreken en je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Maar dat is niet alles… Onze professionele dakdekkers werken uitsluitend met hoogwaardige isolatiematerialen en zorgen voor een correcte uitvoering van de werkzaamheden. 

Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

Dakconstructie plat dak vernieuwen

In veel situaties is het mogelijk om je plat dak te renoveren door simpelweg de dakbedekking te vervangen of isolatie aan te brengen. Er zijn echter gevallen waarin het ook nodig is om (een deel van) de dakconstructie te vernieuwen. Dit is het geval wanneer:

  • De dakconstructie is aangetast door vocht.
  • De dakconstructie is aangetast door houtworm.
  • De dakconstructie doorzakt als gevolg van overbelasting of een foutieve constructie.

TIP: Raadpleeg een gespecialiseerde dakdekker voor een inspectie van je dakconstructie

Onze ervaren dakdekkers kunnen het beste beoordelen of de dragende structuur van je plat dak aan vervanging toe is of niet. In de meeste gevallen is het zelfs voldoende om slechts een deel van de dakconstructie te vervangen of te versterken. Kortom, met de hulp van een onze professionele vakmannen ben je verzekerd van een nauwkeurige diagnose en de juiste oplossing voor de renovatie van je plat dak. 

Je kunt gratis offertes op maat ontvangen door gebruik te maken van onze offerteservice.

Specialist in dakrenovatie

Van Griensven Dakonderhoud

Behalve reparatie kunt u bij ons ook terecht voor de renovatie van uw platte dak. Heeft uw platte dak zijn beste tijd wel gehad en wilt u deze graag laten vernieuwen? Van Griensven Dakonderhoud helpt u hier graag mee. Door onze jarenlange ervaring (40) hebben we genoeg vakmanschap in huis om allerlei platte daken te renoveren. Wanneer we uw dakbedekking vervangen krijgt u 10 jaar garantie, deze garantie geven we op al onze werkzaamheden. Vraag nu een gratis dakinspectie aan en we brengen precies in kaart wat we voor uw dak kunnen betekenen.

Profiteer van onze kennis & ervaring

Doordat we al ruim 40 jaar in het dakvak zitten hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd, ook op het gebied van dakrenovaties. Bij al onze werkzaamheden maken we enkel gebruik van materialen met een hoge kwaliteit. Daarnaast profiteert u wanneer u ons inschakelt ook van:

  • 24/7 service door heel Nederland
  • We werken 100% via de Europese richtlijnen
  • Gratis dakinspectie
  • Deskundig advies
Plat dak herstel voor Plat dak herstel na

Dakrenovatie? Schakel de expert in!

Neem nu contact op voor een vrijblijvende offerte voor een dakrenovatie van uw platte dak. Wilt u graag eerst meer weten over onze diensten? Of advies voor de beste keuze in uw situatie? Vul dan het formulier op deze pagina in, wij helpen u zo snel mogelijk. Vraag nu een gratis dakinspectie om te kijken hoe uw dak ervoor staat!

Projecten

Bekijk enkele van onze honderden succesvolle projecten