Werkspot logo

“Top service goed geholpen netjes op tijd. En de prijs is ook goed zeker aan te raden…”

24 / 7 beschikbaar voor spoedklussen.
Bij spoed binnen 5 uur op locatie.

Dakpannen vervangen kosten

Ben je op de hoogte van de positieve invloed die het vervangen van dakpannen kan hebben op de waarde van je huis? Door het laten vervangen van een oud of beschadigd pannendak wordt je woning namelijk weer voor lange tijd bestand tegen water en wind. 

Hier vind je alle informatie over de verschillende mogelijkheden en kosten voor het vervangen van dakpannen, zodat je de beste keuze kunt maken. Daarnaast delen we enkele handige bespaartips, zodat je nooit te veel hoeft te betalen.

Hoeveel kost het vervangen van dakpannen?

Het vervangen van dakpannen is een project dat veel arbeid vereist en vaak gepaard gaat met de installatie van nieuw isolatiemateriaal. Gemiddeld liggen de kosten voor het vervangen van dakpannen tussen de € 50 en € 80 per vierkante meter. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om ze te laten impregneren, waardoor je langer kunt genieten van je nieuwe dakpannen. 

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de totale kosten voor het vervangen van een pannendak van 60 vierkante meter.

WerkzaamhedenSoort dakpanPrijs
Dakpannen verwijderen en vervangenBeton€ 3.100 – € 3.500
Dakpannen verwijderen en vervangenKeramisch€ 4.000 – € 4.400
Dakpannen verwijderen, vervangen en coatenKeramisch€ 5.200 – € 5.500

Ben je benieuw wat het gaat kosten om jouw dakpannen te laten vervangen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan via het formulier hiernaast.

📄 GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Vul onderstaande formulier in en ontvang een gratis offerte.

(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Voorbeeldprijzen

  Om je een idee te geven van de gemiddelde kosten, geven we hieronder voorbeelden van drie verschillende projecten. Voor een nauwkeurige kosteninschatting voor jouw project kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor het vervangen van dakpannen.

  Budgetoptie

  Als je dakpannen echt aan vervanging toe zijn en je wilt het zo voordelig mogelijk laten doen, kies dan voor betonnen dakpannen. Het verwijderen van de oude dakpannen en het leggen van nieuwe dakpannen kost ongeveer € 3.100 tot € 3.500 voor een gemiddeld Nederlands dak van 60 m².

  Duurzame keuze

  Kies je voor het plaatsen van keramische dakpannen, dan kies je voor een duurzame optie die vele jaren meegaat. De prijs voor het laten plaatsen van deze dakpannen ligt hoger dan die van betonnen dakpannen. De totale kosten bedragen ongeveer € 4.000 tot € 4.400 voor een dak van 60 m².

  Compleet pakket

  Je kunt er ook voor kiezen om je dakpannen extra te beschermen met een coating. Naast de beschermende laag kun je er ook voor kiezen om de coating van kleur te voorzien. De totale kosten voor dit volledige project bedragen ongeveer € 5.200 tot € 5.500.

  Van Griensven Dakonderhoud Dak - Pannendak voor Van Griensven Dakonderhoud Dak - Pannendak na her

  Wanneer is het tijd om dakpannen te vervangen?

  Dakpannen hebben over het algemeen een lange levensduur. Door regelmatig onderhoud en reiniging kun je deze levensduur behouden of zelfs verlengen. Betonnen dakpannen gaan meestal 30 tot 40 jaar mee, terwijl keramische dakpannen zelfs 50 tot 80 jaar meegaan. Na deze periode kunnen er echter beschadigingen optreden. In dat geval is het belangrijk om de beschadigde dakpannen zo snel mogelijk te vervangen. Als je dit niet doet, zal je huis niet meer adequaat beschermd zijn tegen regen en kan er lekkage ontstaan.

  Er zijn ook situaties waarin je tussentijds je dakpannen moet of wilt vervangen. Dit kan voorkomen wanneer één of meerdere dakpannen gebroken zijn, wanneer je je huis een nieuwe uitstraling wilt geven, of wanneer de dakpannen dusdanig vervuild zijn dat vervanging de enige oplossing is.

  Als je te maken hebt met een van deze situaties, kun je ervoor kiezen om je dakpannen te laten vervangen. Hoewel het mogelijk is om dit zelf te doen, moet je er rekening mee houden dat het een gevaarlijke klus kan zijn vanwege het werken op hoogte. Om ervoor te zorgen dat het project goed en veilig wordt uitgevoerd, raden we je aan om een professionele dakdekker in te schakelen. Een dakdekker heeft ervaring met dit soort projecten en kan het snel en efficiënt uitvoeren.

  Pannendak vernieuwen?

  Vrijblijvende prijsindicatie voor het vervangen van dakpannen

  Hoe verloopt het proces van het vervangen van dakpannen?

  Wanneer je besluit om je dakpannen te laten vervangen door een professionele dakdekker, verloopt het proces meestal als volgt:

  1. Levering van nieuwe dakpannen op jouw adres.
  2. Plaatsing van een puincontainer bij je huis.
  3. Opbouw van een kraan door de dakdekker(s).
  4. Verwijdering van de oude dakpannen.
  5. Plaatsing en bevestiging van de onderste rij dakpannen aan de panlatten om verschuiving te voorkomen.
  6. Plaatsing van de overige dakpannen van beneden naar boven.
  7. Bevestiging van de bovenste rij dakpannen, ook wel nokpannen genoemd.
  8. Opruimen en afvoeren van het bouwafval.


  Op deze manier zorgt de dakdekker ervoor dat je nieuwe dakpannen op een professionele wijze worden geïnstalleerd, met aandacht voor stabiliteit en duurzaamheid.

  Dakrenovatie voor Dakrenovatie na

  Welke factoren beïnvloeden de prijs van dakpannen?

  Bij het vervangen van je dakpannen zijn er verschillende keuzes die de uiteindelijke prijs van het project bepalen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende keuzemogelijkheden.

  Keuze 1: Type dakpan

  Bij het aanschaffen van nieuwe dakpannen kun je kiezen tussen keramische of betonnen dakpannen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je meer informatie over beide opties:

  • Keramische dakpannen: Deze dakpannen worden gemaakt van gebakken klei en worden het meest gebruikt op Nederlandse daken. Ze zijn duurder dan betonnen dakpannen, maar hebben een langere levensduur en zijn minder vatbaar voor mos en algen. Gemiddeld gaan keramische dakpannen zo’n 50 tot 80 jaar mee.
  • Betonnen dakpannen: Deze dakpannen, ook wel sneldekpannen genoemd, zijn over het algemeen groter dan keramische dakpannen, waardoor het dak sneller bedekt kan worden. Betonnen dakpannen hebben echter een kortere levensduur en zijn gevoeliger voor mos en algen. Gemiddeld gaan ze zo’n 30 tot 40 jaar mee.


  Het maken van een keuze tussen keramische en betonnen dakpannen heeft invloed op de prijs en de duurzaamheid van je dakbedekking. Het is belangrijk om deze afweging goed te overwegen voordat je een beslissing neemt.

  Type dakpanGemiddelde prijs bij een dak van 60 m² (incl. btw)Gemiddelde levensduur
  Beton€ 3.100 – € 3.50030 tot 40 jaar
  Keramisch€ 4.000 – € 4.40050 tot 80 jaar

  Keuze 2: Isolatie

  Bij het vervangen van dakpannen heb je de mogelijkheid om ook isolatie te laten plaatsen. Dakisolatie zorgt voor een betere warmtebehoud en resulteert in lagere energiekosten.

  De kosten van dakisolatie variëren afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal, meestal liggen deze tussen de €20 en €30 per vierkante meter extra. Het is raadzaam om te controleren of er subsidieregelingen zijn voor dakisolatie op de website van de Rijksoverheid.

  Je kunt ook een offerte laten opstellen voor dakbedekking inclusief isolatie, zodat je een idee krijgt van de totale kosten.

  Keuze 3: Coaten

  Een andere optie is het coaten van je dakpannen, wat resulteert in verminderd warmteverlies. Bovendien zorgt de beschermende laag voor een glad oppervlak, waardoor mos en algen minder kans krijgen om zich op je dak te vestigen. Het coaten van je nieuwe dak kan gelijktijdig worden uitgevoerd met het vervangen van de dakpannen en kost gemiddeld €20 per vierkante meter.

  Bespaartips

  Kwantumkorting

  Woon je in een twee-onder-een-kapwoning of rijtjeshuis? Informeer dan je buren over je plannen. Als onze dakdekkers meerdere daken in de buurt kunnen vervangen, kunnen we een kwantumkorting afspreken. Op die manier bespaar je nog meer op de kosten van het vervangen van je pannendak.

  Bewaar extra dakpannen

  Zorg er altijd voor dat je na het vervangen van je dakpannen enkele extra pannen overhoudt. Op die manier heb je reservepannen bij de hand in het geval van beschadigingen. Zo kun je deze gemakkelijk vervangen met een dakpan van dezelfde kleur, in plaats van een afwijkende kleur te moeten gebruiken.

  Pannendak vernieuwen?

  Vrijblijvende prijsindicatie voor het vervangen van dakpannen

  Is uw pannendak aan vervanging toe? Vraag ons om vrijblijvend advies. Prijsindicatie dakpannen vervangen nodig? Vul uw gegevens in op het formulier. Het is ook mogelijk om een vrijblijvende dakinspectie door ons te laten uitvoeren. Zo kunnen we u precies vertellen wat er aan uw dak moet gebeuren om er weer jaren tegenaan te kunnen. Bel ons op 085-0043854 voor het maken van een afspraak.

  Dit is wat klanten zeggen

  Mannen kwamen meteen langs om een offerte op te stellen, kwamen direkt serieus over en hadden geen haast met het opstellen van de offerte. Na overeenkomst meteen een afspraak gemaakt voor een paar dagen daarna. Zijn op de dag zelf goed aan de slag gegaan, waren uiterst beleefd en deden hun werk op een serieuze wijze. Wij (pand met 5 bewoners) zijn erg blij met ze en zullen ze zeker in de toekomst benaderen.

  Anoniem, Nijmegen

  Wat ik zeer positief vind, is dat ze meerdere opties geven voor uitvoeren van de klus zodat je keuze mogelijkheid kreeg. Planning en uitvoering is verder zeer professioneel verlopen. Goede afspraken en plezierige contacten.

  Hans, Den Bosch

  Voor alle werkzaamheden kunnen ze gelijk het bedrag noemen zodat je weet waar je aan toe bent. De werkzaamheden zijn zeer vakkundig uitgevoerd, alles is netjes opgeruimd en ze geven garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Wat zeker ook vermeld moet worden is dat de mannen zeer correct zijn en prettig in de omgang.

  Ron, Uden

  Netjes, snel en goede prijs. Zeer flexibel toen het probleem anders bleek dan in eerste instantie gedacht. Fijn meegedacht en opgelost.

  Anoniem, Harderwijk

  Ik ben erg tevreden. Gisteren de klus op Werkspot geplaatst, vanochtend kwamen ze vrijblijvend langs (zonder voorrijkosten) en vanmiddag hebben ze de lekkage op goede wijze verholpen. Stefan en Mike zijn 2 enthousiaste mannen met liefde voor hun vak en hebben ter plekke bij de buren ook een reparatie uitgevoerd.

  Hans, Oegstgeest

  Netjes op tijd, snelle en vakkundige reparatie. Ik zou deze heren zeker nogmaals inschakelen als het nodig is.

  Anoniem, Schiedam

  Zeer fijne ervaring. Daklood dakpannen en dorpelstenen netjes vervangen, ook nog wat bijkomende dingejes goed afgehandeld

  Peter, Geertruidenberg

  Uiterst vakkundig, flexibel en voor een goede prijs. Denken goed mee met problemen en komen met goede oplossingen. Bovendien erg vriendelijk! Ik zou ze iedereen aanraden!

  Anoniem, Voorburg

  Nette jongens en eerlijk, werk bleek meer te zijn dan gedacht, maar dat wisten zij prima en zonder gemopper op te lossen.
  Zeker aan te bevelen.

  Inge, Lelystad

  Goed werk geleverd, scherp geprijst, vakmannen! ben echt tevreden! harde werkers! mvg Peter

  Anoniem, Amsterdam

  Top gasten die snel een top klus hebben afgeleverd. Binnen een dag lag er een nieuw dakje op onze dakkapel.

  Nick, Schiedam

  Het werk is keurig uitgevoerd, communicatie over de voortgang van de werkzaamheden was dik in orde. Stefan & Mike hebben zich als nette, harde werkers laten zien, van wie je – los van de rommel die nou eenmaal bij het klussen hoort – verder weinig hinder hebt. Wij zijn dik tevreden met het uitgevoerde werk, de bereikbaarheid en de persoonlijkheid van Stefan & Mike.

  Jaco, Biddinghuizen

  2 aardige gasten, netjes gecommuniceerd en vriendelijk te woord gestaan. Zover ik er verstand van heb, hebben ze goed werk afgeleverd.

  Roy, Poeldijk

  Netjes werk afgeleverd voor een goede prijs. Communicatie over restpunten duurde iets langer, maar daarna wel uiteindelijk netjes naar wens opgelost. Ik kan ze zeker aanraden!

  Anoniem, Nieuwegein

  Erg prettig en dacht ook met ons mee. En liet ook zien waar de problen zaten. Het dak ziet er perfect uit wij zijn hier dan ook erg blij mee helemaal TOP. Wij zullen dit bedrijf in ons bestand houden. Ik raad dit bedrijf dan ook zeker aan

  Fred, Almere

  Geweldig, Snel, goed advies, harde werkers

  Alice, Oud-Vossemeer

  Onze diensten

  Hier blinken we in uit

  Projecten

  Bekijk enkele van onze honderden succesvolle projecten