Dakpannen vervangen

Dakpannen laten vervangen?

Van Griensven Dakonderhoud

Na verloop van tijd verouderen de dakpannen of raakt er hier en daar eentje beschadigd. Dakpannen kunnen scheuren, poreus worden en zelfs breken. Algengroei of mosaanslag zijn vaak een tekenen dat de pannen poreus zijn. Het reinigen en coaten van dakpannen biedt wel enige uitkomst maar is lang niet altijd een permanente oplossing. Ook kunnen daklekkages meestal snel worden verholpen. Na verloop van tijd is het wel voordeliger om het dak in zijn geheel of alleen de dakpannen te vervangen.

Natuurlijk gaat u daarbij niet over één nacht ijs. Wij geven u graag goed advies op basis van een vrijblijvende dakinspectie. Belt u ons op nummer 085-0043854 voor meer informatie. Of vul gewoon het formulier op deze pagina in.

Wanneer dakpannen vervangen?

Dakpannen bepalen in grote mate de uitstraling van uw huis. Zijn uw dakpannen verouderd, dan geeft dat natuurlijk ook het beeld dat de rest van uw huis ook achterstallig onderhoud heeft. Daarnaast wilt u natuurlijk lekkages voorkomen en besparen op de kosten van onderhoud en reparaties.

Van Griensven Dakonderhoud Dak - Pannendak voor Van Griensven Dakonderhoud Dak - Pannendak na her
Dakrenovatie voor Dakrenovatie na

Nieuwe dakpannen

Er zijn verschillende soorten dakpannen namelijk betonnen of keramische dakpannen. Betonnen dakpannen zijn voordeliger maar gaan iets minder lang mee dan keramische pannen. Keramische pannen zijn gemaakt van klei en worden meestal voorzien van een glazuurlaag. Keramische pannen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zowel betonnen als keramische pannen bestaan in verschillende vormen zoals holle en platte dakpannen, dakpannen met ribben, golving en sluiting. De hellingsgraad en vorm van uw dak is bepalend voor de juiste keuze dakpan. Laat u dus goed adviseren, want de vereerde pan kan later tot lekkages leiden.

Kosten dakpannen vervangen

Gemiddeld kost het vervangen van dakpannen bij een rijtjeshuis rond de €5500. Het hangt wel af van de bouwkundige staat van uw huis. Zo kan het verstandig zijn direct uw dakgoten te renoveren en/of uw huis te voorzien van isolatie. Ook zijn dakpannen er in verschillende soorten, maten, kwaliteit en afwerking:

  • Prijs betonnen dakpannen: tussen de € 30 en € 45 per vierkante meter;
  • Prijs keramische dakpannen: tussen de € 35 en € 65 per vierkante meter.


Wilt u vrijblijvend een prijsindicatie om uw dakpannen te vervangen? Neemt u dan contact op met 085-0043854.

Dakpannen leggen

Zodra uw dakpannen zijn besteld, plannen wij het leggen van de dakpannen in op de vroegst mogelijke datum in. Natuurlijk op een moment dat dit u ook goed uitkomt. De nieuwe dakpannen worden bij u bezorgd. Wij zorgen vervolgens voor een afvalcontainer voor de oude pannen. Met een pannenlift voeren wij de oude pannen af en de nieuwe pannen aan. Loszittende pannenlatten vervangen wij direct. De onderste rij verankeren wij stevig.

Dakpannen vervangen

De werkzaamheden beginnen met het leveren van de nieuwe dakpannen en de puincontainer op uw adres. Vervolgens bouwen wij onze kraan op en beginnen wij, nadat alles volgens de voorgeschreven eisen is opgesteld, met het verwijderen van de oude dakpannen. De nieuwe dakpannen brengen wij direct naar boven. Ook zorgen wij dat de onderste pannen worden voorzien van vogelschroten. Dakloot rondom schoorstenen of dakramen of kapellen wordt hergebruikt of vernieuwd.

Pannendak vernieuwen?

Vrijblijvende prijsindicatie voor het vervangen van dakpannen

Is uw pannendak aan vervanging toe? Vraag ons om vrijblijvend advies. Prijsindicatie dakpannen vervangen nodig? Vul uw gegevens in op het formulier. Het is ook mogelijk om een vrijblijvende dakinspectie door ons te laten uitvoeren. Zo kunnen we u precies vertellen wat er aan uw dak moet gebeuren om er weer jaren tegenaan te kunnen. Bel ons op 085-0043854 voor het maken van een afspraak.

Projecten

Bekijk enkele van onze honderden succesvolle projecten